Třicettisíckrát třicet aneb Kabát zabouřil v Praze na závěr letní části turné k výročí činnosti kapely

Fotoreport z koncertu kapely Kabát, který završil 22. 6. letní část svého turné ke třiceti letům činnosti ve stejné sestavě koncertem na stadionu Sinobo Stadium, který patří fotbalové Slavii. Třicet tisíc přítomných pak bylo pro kapelu nejlepším dárkem. Rocksound samozřejmě nemohl chybět.

Hlahol nahradili Doctor Victor, Limetal předvedl svůj skvělý standard

Jako první v 17.00 zahrála teplická kapela Hlahol, kteří nahradili na turné partu Doctor Victor. Následovalo vystoupení Limetallu, kterážto kapela jede s Kabátem celé turné již od začátku a získává si stále víc příznivců.

Kabáti rozezpívali celý stadion

Populární „Kabáti“ předvedli bezchybnou show srovnatelnou s vystoupeními mnohých zahraničních kapel. Mimochodem, na stejném místě stáli ve středu na pódiu i legendární Kiss. Jistě, ti mají největší rockový cirkus na světě, ale „Kabáti“ obstáli před svými fanoušky se ctí a nejednou rozezpívali celý stadion. Zazněly všechny hity, které kapela za svou třicetiletou kariéru nastřádala, včetně některých méně hraných kousků, které byly ze strany fanouškům odměněny obzvlášť velkým nadšením.

Pozdrav pro Karla Gotta k narozeninám

Celý koncert zaznamenávala profesionální technika od České televize, která vysílala živé vstupy. Že by ve vzduchu viselo i DVD? Na odpověď na tuto otázku si ještě budeme muset počkat. Co je však jisté již nyní – Česká televize nahrávala spoty k narozeninám Karla Gotta, který v červenci oslaví významné životní jubileum 80 let. Frontman Pepa Vojtek děkoval fanouškům za dlouholetou přízeň a poprosil je o pozdrav České televizi právě pro Karla.

Na podzim znovu: v září všichni do Plzně a do Prahy

Kabát připraví fanouškům ještě dva velké koncerty. 14. září zahrají v Plzni v Amfiteátru Lochotín. Legendární plzeňská open-air lokace pojme běžně deset tisíc, v extrémním případě až dvacet tisíc fans. 26. září pak kapela vystoupí v nově vzniknuvší hale O2 Universum „přilepené“ ke známé O2 Areně. Budeme se tedy opět těšit na skvělou atmosféru a tisíce úst zpívajících tu samou píseň, na chvíle, kdy každý ví, že tahle muzika znamená pro všechny ostatní přítomné fanoušky totéž.

Foto: Petr Chán, text: Petr Chán, Sylva Kaplanová

Napsat komentář