Doga má nové video Poslové předků: Šije klipy u stejného krejčího jako Doro a Sabaton

Naši největší rockoví šoumeni Doga představují nové live video jako pozvánku na letní šňůru koncertů. Píseň Poslové předků znají fanoušci z poslední řadové desky Hard werk, nyní skladba dostala i svou vizuální podobu.

Doga zhusta pálí lasery z pódia

Kdo již letos navštívil některý z koncertů Dogy, nemohl si nevšimnout nové scény s kulisami představujícími prostředí fabriky, bohatého světelného parku a efektů. Do očí vás (téměř doslova) praští zejména jeden z nich – Doga si pořídila lasery, a teď jimi zhusta pálí z pódia od první chvíle koncertu. Nechybí ani tradiční, pro fanoušky již kultovní rekvizity – umělý sníh, stojan s podprsenkami, toaleťák.

Klip vystihuje jediné slovo – zážitek

Natáčení videoklipu probíhalo hned na několika místech – ve vyprodaném plzeňském KD Šeříková, v Praze v Retro Music Hall i v Mrákově, kde se slézají bigbíťáci z celého Chodska. „Všechny tyhle koncerty měly úžasnou atmosféru. Právě tu jsme chtěli do klipu dostat. Hlavní roli tak vedle kapely hrají právě fanoušci. Myslím, že některé záběry na ně mluví samy za sebe. Vše to asi vystihuje jediné slovo – zážitek. Právě ten se snažíme v rámci každého koncertu fanouškům nabídnout. Klip je dokonalou ukázkou, že si to vzájemně užíváme a že vedle hudby je také se na co koukat,“ popisuje své dojmy frontman Izzi.

 

Doro, Sabaton a Doga mají stejného videotvůrce

Samotnou tvorbu klipu, tedy režii, kameru a střih, obstaral pro Dogu již podruhé David Havlena. Ten si jako videotvůrce vydobyl již značně renomé, když se autorsky podílel na klipech německé metalové legendy Doro Pesch, Citronu, Kreysonu a nejnověji také Sabatonu. S Dogou spolupracoval poprvé již na klipu Fabrika rock’n’rollu, tentokrát byl ale záměr jiný: „Teď nám nešlo o tvorbu přesně synchronního klipu, ale o video, které bude s divákem komunikovat hlavně prostřednictvím působivých momentů. Osobně se mi asi nejvíc líbí, jaká je mezi kapelou a fanoušky vzájemná interakce. Oba tábory si to upřímně užívají, a to je něco, co se nedá zahrát nebo jakkoli napodobit. To se musí zažít,“ vypráví o svých dojmech David Havlena.

Koncerty i překvapení pro fans

Doga vstupuje nyní do druhé poloviny koncertní sezóny. Na letošek bylo v plánu osmdesát koncertů. To znamená, že kapela se nezastaví ani na podzim – kromě live vystupování chystá pro své fanoušky i jedno překvapení.

Text: Sylva Kaplanová, foto: David Havlena

Author

Napsat komentář