Symfobia se vypořádává s dopadem moderní doby na nás, videoklip Bury It nese zvláštní poselství

Symfobia

Symfobia je symfonic metalová skupina z Nitry, která vznikla v roce 2007. Publiku se nejvíce vryla do paměti jako kapela předskakující Nightwish, Therion či Sabaton. Letos si kapela střihla několik vystoupení na Slovensku. U nás se ukázala na legendárním festivalu Masters of Rock ve Vizovicích a čeká ji vystoupení na festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově. Nyní vypouští do světa svůj nový videoklip s názvem Bury It.

Skladba se váže k letošní desce Smog of Tomorrow, která skupině vyšla v březnu tohoto roku. Text pojednává o světě, ve kterém se staly našimi pány stroje, místo toho, aby nám sloužily. Její vizuální podobu a scénář si vzal na starost režisér Valentín Kozaňák, kameru a střih Kubo Chochula a dramaturgii Vladimír Dubeň. Natáčení probíhalo především na vrakovišti v Šaľe nedaleko Nitry.

V klipu, který v sobě nese atmosféru z filmu Terminator, naleznete záběry na kapelu hrající na starém vrakovišti a zpěvačky Eriku Strečkovou a Simonu Janovičovou oděné do korzetů a šatů. Hlavní roli zaujímá Radoslav Konečný zastávající pozici člověka, který si příliš pozdě uvědomí, že moderní doba lidstvo tlačí k otevření dveří, jež mají zůstat raději zavřené. Poselství klipu jde ruku v ruce se samotným textem.

Text: Šárka Vlachová, foto: Facebookový profil kapely

 

Author

Napsat komentář