Nároďák chystá warm-up párty před Josefoffem

Dysangelium

Malý Brutal Assault“ proběhne v Josefově již nadcházející víkend 7.-8. srpna, a pro ty nedočkavé přichází jaroměřský Nároďák s velice dobrou zprávou – v prostorách tohoto metalu zaslíbeného kulturáku proběhne solidní warm-up party.

Osvědčená spolupráce kapel Dysangelium a Sceletons

Tento čtvrteční večer nabídne šest kapel, jedna z nich k nám dorazí až ze Slovenska. Těšit se můžeme na osvědčenou dvojici Dysangelium a Sceletons. Prvně jmenovaní tu hrají velmi často a jejich loňské album Mohamord, ohrazující se ostře vůči těm, kteří se (slušně řečeno) až moc začínají cpát tam, kde nemají co dělat, je jedna velká deathmetalová jízda. O tom už se přesvědčili ti, kdož nedávno zhlédli jejich veřejnou zkoušku. Thrashmetalové trio Sceletons z nedalekého Hradce Králové si tu nedávno také zahráli, a šlape jim to náramně. Z Prahy dorazí deathová skvadra Consequences, kteří se dali dohromady sice teprve před třemi lety, nicméně si vše si parádně sedlo – přivítejme tedy novou krev reprezentující těžký smrtící kov.

Nevšední Hystos a jejich divoká show – a z Nové Baně dorazí Doomas

Goregrindoví Hystos si nedávno zahráli v brzkém čase na nedalekém Agressive Music Festu. Fanoušky bavili především názvy svých skladeb jako Honzíkova cysta, Porodní infekce nebo Příčina smrti neznámá. Typický je i nevšední vzhled všech členů, na což jsme u tohoto oblíbeného žánru ale zvyklí. Jediným blackmetalovým zástupcem zde bude Pačess, jenž spolupracoval s podobně zaměřenými kapelami Defeated a Asgard. Ze slovenské Nové Bani k nám přijedou death/doomoví Doomas, jejichž frontmanem je Peter Beťko, organizátor oblíbeného slovenského festivalu Gothoom Open Air. Doomas jsou jednou z předních slovenských kapel svého žánru a jejich koncerty jsou jak vizuálně, tak hudebně temným výletem mysli do atmosféry démonických rituálů. Současně též začínají pracovat na novém videoklipu ke skladbě Abyss.

Vstupenky jsou již k dispozici, připraven bude i svoz

Vstupenky na tento metalový večírek, který proběhne ve čtvrtek 6. srpna, jsou k dispozici na webových stránkách Nároďáku. Předprodej je prodloužen do půlnoci 3. 8. 2020. A kdo by snad už kempoval v Josefově před začátkem festivalu a nechtělo se mu šlapat až k Nároďáku, může si za symbolických 15 Kč (v případě koupě vstupenky z předprodeje) nebo 30 Kč nechat pohodlně odvézt až k místu dění. Podrobnější informace jsou k přečtení na výše uvedených stránkách.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Klepetko

Author