Nároďák připravil warm-up party před malým Brutal Assaultem

Hystos

Tradiční metalový festival Brutal Assault, na který se do Pevnosti Josefov každý rok sjede kolem 20 000 metalistů, letos proběhl z jistých důvodů v poněkud okleštěné verzi. Předcházela mu čtvrteční akce o šesti kapelách.

Hrálo se uvnitř, venkovní prostory však byly k dispozici

Pro nedočkavé to tedy všechno začalo už ve čtvrtek 6. srpna, když se v místním kulturním domě známém jako Nároďák uskutečnila warm-up party o šesti kapelách. Centrem dění bylo pódium uvnitř sálu, v provozu však byla díky příjemným večerním letním teplotám i venkovní zahrádka, na které v nedávné době proběhlo několik menších akcí. V mezičasech mezi sety jednotlivých kapel jí mnoho přítomných využilo.

Hojná účast, Josefoff vyprodaný

Postupně svůj um předvedli deathmetaloví nováčci Consequences, místní stálice Dysangelium a Sceletons, po nich se přehnal blackmetalový uragán Pačess, slovenská doom/deathová mašinérie Doomas a večer uzavřeli goregrindoví maniaci Hystos. Zahrádka pak byla ještě nějakou dobu poté otevřená pro ty, co stále neměli dost. Účast na tomto warm-upu byla opravdu hojná, což odpovídalo i zájmu o vyprodaný „hlavní“ festival Josefoff, jenž začínal již následujícího dne.

Text: Mates Šimek, foto: Veronika Špundová