Kluboofka Nároďáku se rozšiřuje o zahraniční kapely

Vhaldemar

Posledních pár měsíců běží na facebookovém profilu jaroměřského Nároďáku anketa o klip měsíce s názvem Kluboofka, které se doposud účastnily pouze tuzemské kapely. Nyní však přichází řada i na interprety z dalších zemí.

Mezi aspiranty na klip měsíce jsou i dvě německé metalové komety

V neděli 20. prosince ve 20:00 odstartoval další díl Kluboofky, ve které může každý hlasovat pro klip, který se mu bude nejvíce líbit. Na výběr bude ze šesti novinek. Nejprve tu máme dvojici německých kapel, a sice heavymetalové Steel Engraved s klipem k loňské skladbě Rebellion, tou druhou jsou pak blackmetaloví Black Abyss a jejich skladba Release. Obě tyto formace se daly dohromady teprve v minulém desetiletí, a mají tudíž ještě mnoho před sebou.

Moyra se s jistotou chystá do Nároďáku, Devaner přichází s novinkou

Od našich polských sousedů se do aktuální Kluboofky dostaly kapely Moyra se skladbou The Eyes of Rats a Devaner s videoklipem k songu Death for Death. Moyra s pohlednou frontmankou Margo vznikla teprve před třemi lety a na vydání prvního plnohodnotného alba stále pracuje. Nedávno se Moyra měla představit v Nároďáku, vzhledem k současné situaci se od jejich koncertu však muselo upustit a kapela doufá, že se zde co nejdříve představí. O pouhý rok dříve se zformovala thrash/deathová čtveřice Devaner, jejichž novinka Death for Death bude součástí jejich dalšího alba.

Rychlejší odnože metalu v zastoupení Lonewolf a Vhaldemar

Nejstarší kapelou z těch, pro které je pro následující měsíc možno hlasovat, jsou speedmetaloví Lonewolf z Francie, od kterých se do placu dostala skladba Hordes of the Night z alba Cult of Steel (2014). Šestici interpretů uzavírá powermetalový úderník Vhaldemar ze Španělska s titulní skladbou Death to the Wizard z letošního alba Straight to Hell. Kapela loni završila druhou dekádu své existence a s grácií a v plné síle se vrhá do té další.

Hlasovat lze na FB události

Pro videoklip, který vás nejvíce zaujal, lze hlasovat na Facebookové události Kluboofka World prosinec, na které je mezi novějšími příspěvky umístěna anketa. Aktuální Kluboofka běží do konce roku.

Text: Mates Šimek, foto: archiv kapely Vhaldemar

Author