Brněnská Ybca vydává nový videoklip ve spolupráci s BigBossem

Ybca a BigBoss

Tlupa loupežníků z Jihomoravské metropole, která si říká Ybca, vypustila po Vánocích do světa svůj nový videoklip z alba – jak příznačně pojmenovaného – Loupežníci. Nechybí zde ani pro ně typická dávka humoru.

Hlavní role v klipu v podání BigBosse

Kapela chce tímto videoklipem poděkovat svým fanouškům za podporu v roce 2020, který nebyl pro svět, zejména ten hudební, zrovna ideální. Ve videoklipu ke skladbě San Francisco se v hlavní roli představil Jiří „BigBoss“ Valter, kterého známe především jako frontmana blackmetalových Root a také jako nejstaršího blackmetalového zpěváka na světě. Jak už název skladby napovídá, vydává se zde BigBoss na výlet do tohoto kalifornského města a sám tento song také zpívá.

 

Do nového (a snad i lepšího) roku s novým albem

Protože v tomto období není možné živé hraní, využívají kapely po celém světě koncertního půstu ke psaní a nahrávání nového materiálu. Výjimkou není ani Ybca: kapela totiž čerstvě dokončila práce na novém albu Voholte je!!! Vydání alba je plánováno na březen. Pokud se současná situace aspoň trochu uklidní, bude Ybca jistě chtít uspořádat nějaký ten křest své albové novinky. Teď už zbývá jen doufat, že u toho fanoušci kapely budou moci být a náležitě si to s těmito vtipálky užít.

Text: Mates Šimek, foto: archiv kapely, video: YouTube.com