Rammstein se příští rok opět zastaví v Praze

Rammstein, stage, Praha 2019

Německá legenda Rammstein odkrývá plány na své nadcházející turné. Mezi jeho zastávkami opět nebude chybět Praha, tentokrát kapela vystoupí na letišti Letňany.

Předloni v Praze s novým albem a příští rok znovu

Během posledního roku, který koncertům a festivalům rozhodně nepřál, využili Rammstein svého volného času nejlépe, jak mohli. Podle slov klávesisty Christiana „Flake“ Lorenze stihli nahrát kompletní nové album, které původně vůbec nebylo v plánu. V době covidové tedy pracovala kapela ve francouzském studiu La Fabrique na nové tvorbě, a pokud se situace vrátí do normálu, budeme příští rok mezi prvními, komu se poštěstí tento nový počin slyšet naživo.
Prozatím je nejdůležitější připomenout, aby si každý fanoušek Rammstein zakroužkoval datum 15. května 2022, kdy kapela vystoupí v Praze na letišti Letňany. Co se kapacity areálu týče, bude to dosud největší koncert Rammstein u nás a kapela této ploše jistě přizpůsobí i celou svou show, což slibuje opravdu pestrý kulturní zážitek.

Co skladba, to originál – pódiová show Rammstein je pověstná

Rammstein před dvěma lety nadchli své fanoušky dvojkoncertem v Praze na Sinobo Stadium. Show to byla vskutku majestátní. Pro každou skladbu měla kapela připraveno mnoho speciálních efektů a procedur. Už jen samotný pohled na pódium, které připomínalo obří kosmodrom, předznamenával, že můžeme očekávat i nečekané. Ať už šlo o mohutnou kaskádu plamenometů, obří kočár s hořící a křičící panenkou, „surfování“ kapely po fanoušcích na člunech nebo majestátní chorály při skladbě Du hast – zkrátka bylo každou vteřinu na co koukat. A nyní se můžeme těšit na další koncert těchto industriálních harcovníků, kteří se k nám vrátí zkraje příštího léta.

Po vstupenkách se minule jen zaprášilo

Vstupenky na tento skvělý koncert jdou do prodeje ve středu 19. 5. v 15:00 v sítích Ticketportal a Ticketmaster. Doporučujeme s nákupem neotálet – minulé koncerty Rammstein byly vyprodány během pár hodin.

Text: Mates Šimek, foto: Jaromír Zajda Zajíček