Dynazty lákají klipem na chystané album

Nils Molin / foto: Honza Švanda
Pětičlenná sestava Dynazty ze Švédska rozhodně nezahálí. Na cestě je jejich příští album a jako ochutnávku posílají videoklip s novou skladbou.

Novinka plánovaná na březen

Píseň Advent je první předzvěstí chystané desky, která je prozatím bezejmenná. Dynazty vklouzli do studia ve Švédsku v létě tohoto roku, kde album vznikalo téměř dva měsíce. Následovníka desky The Dark Delight z roku 2020 bychom tak měli mít možnost slyšet už březnu příštího roku, kdy vyjde pod labelem AFM Records.

Vzkaz pro fanoušky o singlu a desce

Advent je slyšitelným svědectvím veškeré naší energie nashromážděné v kapele od vydání našeho posledního alba. Když nám pandemie v roce 2020 přerušila turné, rozhodli jsme se veškeré své úsilí věnovat tvoření toho absolutně nejlepšího materiálu a absolutně nejlepší verze nás samotných. A tak jsme to také udělali. Advent je agresivní a ohnivá první ochutnávka všeho, co ještě přijde!“ vzkazuje zpěvák Nils Molin fanouškům na facebookové kapelní stránce.

Klip z podzemní chodby

Režii nového videoklipu si vzal na starost Dariusz Szermanowicz, jež je pracovníkem společnosti Grupa 13 z polské Wroclawi. Ta v minulosti natočila videoklipy společně s takovými kapelami jako Epica, Behemoth nebo Amaranthe. Ve videoklipu můžeme vidět skupinu hrající ve staré podzemní chodbě, kolem srší spousta plamenů. Autorem textu skladby je Nils Molin.

Švédové s frontmanem, který zároveň zpívá v Amaranthe

Dynazty vznikli v roce 2007 ve švédském Stockholmu. Skupinu tvoří pět hudebníků, z nichž je nejznámější zpěvák Nils Molin působící současně ve skupině Amaranthe. Dynazty mají na svém kontě sedm studiových alb a proslavili je skladby jako The Human Paradox, The Grey či novější Waterfall a Heartless Madness.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com