Brutal Assault: King Diamond v čele Mercyful Fate byl splněným snem

Fans Brutal Assault/foto: Veronika Špundová

Pětadvacátý ročník festivalu Brutal Asaault byl tentokrát pětidenní a velmi pestrý. Z bohaté koncertní nabídky vybíráme to nejlepší, co vám nyní přinášíme slovy i na fotkách.

Cannibal Corpse pořádně tvrdili muziku

Středeční program zahájila místní thrash/deathová stálice Sceletons, kteří si svou premiéru na tomto festivalu opravdu užili. Line-up pak lákal zejména na blackmetalovou legendu Dark Funeral nebo na americké řezníky Cannibal Corpse. Pořádně živo bylo i při koncertu metalcoreových Jinjer nebo úderném setu americké deathcoreové mlátičky Lorna Shore. Na Obscure Stage si fanoušci užili thrashové maniaky D.R.I. nebo country projekt Me And That Man frontmana Behemoth Nergala.

King Diamond je stále v plné síle, Cradle of Filth se vrátili po sedmi letech

Třetí den festivalu se stačilo projít chvilku po areálu, a hned bylo jasno, na koho zde panuje největší natěšenost. Headlinerem festivalu byl totiž King Diamond se svou kapelou Mercyful Fate. Koncert postavený na tom nejlepším z tvorby této dánské legendy sledovalo totálně zaplněné Emperor’s Square, jak se prostorám před hlavními pódii dlouhodobě přezdívá, a King Diamond ukázal, že jeho úžasně vysoký vokál stále neztrácí na síle. Valná část především pánského osazenstva se bavila při setu Butcher Babies s dvojicí energických a pohledných frontmanek, brutální deathmetalový direkt přišel ze strany Aborted. Konal se i návrat mistrů smrtícího kovu Asphyx, s novým albem Existence in Futile přijeli Cradle of Filth, které vystřídala italská symphonic deathová mašina Fleshgod Apocalypse.

Text: Mates Šimek, foto: Veronika Špundová

Author