Metalfest Open Air již brzy odstartuje festivalovou sezónu

Metalfest 2019, Powerwolf/foto: Honza Švanda

Léto a časy velkých vícedenních open air festivalů se kvapem blíží a my se zkraje června (2.-4.6.2023) můžeme opět těšit na celovíkendový Metalfest Open Air, který proběhne již tradičně v plzeňském Amfiteátru Lochotín.

Podzim byl plný koncertů metalových velikánů, řadu z nich letos přivítáme v Plzni

Oproti loňskému ročníku se festival opět vrací k třídennímu formátu. Do role headlinera festivalu byla pasována hvězdná vlčí smečka Powerwolf, jež loni na podzim téměř vyprodala pražskou Tipsport arenu v rámci turné ke své nové desce Call of the Wild.

Také se švédskou melodic deathmetalovou ikonou Arch Enemy se opět setkáme po necelých osmi měsících, společný koncert této pětice v čele s Alissou White-Gluz a polských démonických blackand deathmetalových neznabohů Behemoth jsme si užili v polovině loňského října. Behemoth taktéž přijali pozvání do Plzně a dá se předpokládat, že i tam opět rozpoutají svoji pekelnou show, se kterou si na podzim podmanili Prahu.

Legendární Testament a kvartet oblíbených finských stálic

Eskadru zástupců ostřejších metalových žánrů povede thrashmetalová legenda Testament v sestavě s Davem Lombardem (ex-Slayer), kterou budou následovat finská folkmetalová stálice Ensiferum a jejich melodic deathoví krajané Insomnium. Od posledně jmenovaných se můžeme těšit na zbrusu nové songy z jejich letošní desky Anno 1696. A do třetice opět Finsko, těšit se totiž můžeme i na u nás pravidelně koncertující folkmetalové Korpiklaani, kteří nás opět pořádně rozhýbají a roztancují.

Posledním zástupcem ze Země tisíců jezer jsou pak powermetaloví veterání Stratovarius, kteří budou mít v repertoáru mj. své nové album Survive. A po nedávném pražském koncertu se k nám vrátí také maskovaná královská formace Avatar, do kolen vás zajisté dostane energie ryze ženské deathmetalové formace Crypta až z daleké Brazílie.

Vstupenky i parkovací místa stále v prodeji

Nákup vstupenek a parkovacích míst je možný na webu festivalu metalfest.cz, s blížícím se startem festivalové sezóny se jejich prodej začíná zrychlovat. Line-up festivalu je letos opravdu nabitý velkými jmény, takže pokud chcete být u toho a odstartovat v Plzni své festivalové léto, rozhodně doporučujeme s nákupem neotálet.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com