Leon Hendrix přijede s hudbou bratra Jimiho a vzpomínkami na něj

Leon Hendrix/foto: Richard Novák

V květnu zavítá do České republiky americký muzikant Leon Hendrix s kapelou Fulvio Feliçiano Band. Při příležitosti 80. výročí narození svého bratra, kytarové legendy Jimiho Hendrixe, odehraje u nás a na Slovensku několik koncertů projektu In the Name of Jimi.

Ve jménu Jimiho

Nedožité osmdesáté narozeniny Jimiho Hendrixe jsou příležitostí připomenout si jeho odkaz, a především jeho muziku samotnou. To vše dělá jeho bratr Leon Hendrix, který po velkém úspěchu podzimních koncertů přijíždí znovu do Česka a na Slovensko v doprovodu italského uskupení Fulvio Feliçiano Band. Přiváží s sebou písně Jimiho Hendrixe i kousek jejich společné příbuzenské historie, kdy v pečlivě vybraném hudebním setu propleteném příběhy a vzpomínkami nabídne pohled na svého o šest let staršího bratra nejen jako na nejvlivnějšího kytaristu všech dob, ale i člověka.

Mladší z bratrů Hendrixových

Leon Morris Hendrix je americký malíř, kytarista a skladatel. Se svým bratrem Jimim má společnou vášeň pro hudbu, která umí tolik pomáhat v nelehkém životě. Nahrál dvě alba se svým Leon Hendrix BandemSeattle Rain z roku 2002 a o čtyři roky později Keeper Of The Flame. V roce 2012 absolvoval své první velké evropské turné, během nějž vystupoval ve Velké Británii, Itálii, Polsku, Makedonii či v Kosovu.

Hudební podpora z Itálie

A právě z Apeninského poloostrova pochází kytarista Fulvio Feliçiano, který je již léta propagátorem Jimiho kytarového umění. Kapelu dále tvoří baskytarista Marco D’Angelo (Stan Skibby) a bubeník Pino Liberti (Uli Jon Roth, Buddy Miles, Marco Mendoza).

Sedmkrát na území bývalého Československa

Koncertních termínů si pánové na území bývalého Československa zamluvili hned sedm. Projekt In the Name of Jimi zažijí diváci 4. května v Dome kultúry v Pezinku, 5. května v Piano Clubu v Trenčíně, 6. května v Kino Klubu ve Svatobořicích, 7. května v Nostalgia Garden ve městě Michalovce, 11. května v Bounty Rock Café v Olomouci, 12. května v Jazz penzióne Čadca a 13. května v Brně v klubu Metro. My se za nimi vydáme do Olomouce, kde nám již při vstupu do klubu napoví dvě obří kytary, že jsme pro tento program opravdu na správné adrese.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Richard Novák, video: YouTube.com