Akce Bloody Autumn v Dyjákovičkách hostila Debustrol, sekundovali Genothype a Hejtman

Genothype/foto: Standa Vybíral

V sobotu 14. října pod záštitou agentury Underground Forever Promotion proběhla v KD Dyjákovičkách u Znojma akce s názvem Bloody Autumn, na které v rámci svého Vraždící propaganda tour vystoupila legenda českého thrash metalu, kapela Debustrol. Support obstaraly formace Genothype a Hejtman. Ale pojďme hezky popořádku…

Genothype na úvod večera

Úderem osmé nastartovala večer před již velmi slušně zaplněným sálem groovemetalová mašina Genothype. Kapela se role prvního předskokana chopila se vztyčenou hlavou a narvala do fanoušků nekompromisní dávku brutální muziky. Genothype ve své hudbě mísí prvky hardcore/groove metalu s výrazným podílem kytarových sól a melodií. Rádius jejich koncertů se v rodném Jihomoravském kraji čím dál více rozšiřuje, a ne nadarmo si je vybral na vánoční koncert i Bruno s Hypnos (16. prosince v Uherském Hradišti, klub Mír).

Hejtman ve stopách Lemmyho

V pořadí druhou formací byla kapela Hejtman, ve kterých obstarává kytaru Jakub Önslaughter z Debustrol. Hejtmani se s tím nepářou a sypou do lidí jeden song za druhým. Jejich styl bych osobně nazval zatraceně brutální, špinavej rock ’n’ roll. Tady je naprosto jasné, že klukům nad kolébkou stál samotný král Lemmy z Motörhead. Kapele to hraje parádně a borci předvedli neskutečnou jízdu a show.

Debustrol a jejich Vraždící propaganda

A poté přišel čas na hlavní tahouny večera. Je opravdu velmi těžké dát dohromady originální report na Debustrol. Tady je to, prostě a jednoduše, vždycky velká paráda. Kapela sázela do lidí jeden hit za druhým a projela v podstatě celou svoji historii. V závěru setu nezapomněl Kolinss vytáhnout svoji motorovou kámošku a o finále bylo královsky postaráno.

Na tvářích spokojených fanoušků bylo nejlépe vidět, jak si tenhle parádní metalový večer užili. Tak zase někdy příště, třeba v lednu na akci Winter Storm.

Text: Dušan Rudický, foto: Standa Vybíral

Author