The Legends Rock Fest zveřejňuje jako první svůj line-up: dojde na stálice, nováčky i velké slovenské jméno

Panoptiko, The Legends Rock Fest 2023/foto: Honza Švanda
The Legends Rock Fest Hořice je tradičně prvním letním festivalem u nás, který zveřejňuje kompletní line-up. Již nyní v říjnu máme jasno: 18.-20. července v Areálu Zahrada potěší své fanoušky například Horkýže Slíže, Krucipüsk, Doga či Panoptiko.

Po roce zase v Zahradě

Již podvanácté se o třetím červencovém víkendu sjedou do Hořic fanoušci z celé republiky, aby zde společně oslavili svátek české rockové a metalové muziky, na který se těší celý rok. Od roku 2020 je jim k dispozici kulturní a volnočasový Areál Zahrada pořadatelů Zdeňka a Bobiny Lhotových. Pořadatelský tým po celý rok pracuje na zvyšování komfortu návštěvníků, přidávání nových prvků výzdoby (za všechny vzpomeňme jedinečnou černočervenobéžovou grafiku od Iva Vičara či bezpočet dřevořezeb vytvořených v rámci akce Dřevosochání) – a samozřejmě na zajímavém programu, jehož soupis vám přinášíme již nyní.

Čtvrtek: loni se vám líbili, letos přijedou zas

V minulých letech se stal tradicí čtvrteční „warm-up“ večer zdarma, který stojí za to navštívit také – můžete si rovnou vyměnit vstupenku z předprodeje za pásku a vyhnout se tak případné páteční frontě u vstupu, ale hlavně již čtvrtek přináší první kapelu. Tentokrát to budou Jacker’s, banda sice služebně mladá, ale se zkušenostmi z jiných kapel. Loni sklidili velký aplaus v sobotním programu, letos si je fanoušci vyžádali také – a pořadatelé jejich ohlasy rádi vyslyšeli.

Pátek: pestré zastoupení tvrdých žánrů

Pátek 19. července namíchá rock, punk a metal téměř rovným dílem, zároveň nebude nouze ani o některá skutečně originální jména. Velkým tahákem bezesporu budou slovenští Horkýže Slíže, kteří přijíždějí na The Legends Rock Fest poprvé, punk zastoupí i čtyřicetiletá legenda Visací zámek. Poprvé na „Legendách“ také zahraje nová kapela Zdeňka Kuba (ex Arakain) Niakara, přinášející znovu na pódia jeho autorskou tvorbu za uplynulých více než 35 let. A premiérám ještě nebude konec, protože do Hořic přijedou i moravští crossoveroví Dark Gamballe a mladíci Regen z Lanškrouna s melodickou rockovou muzikou. Svou tradiční fanouškovskou základnu pak potěší stálice festivalu Trautenberk a Komunál, jež se umisťují vysoko v diváckém hlasování o nejoblíbenější kapelu festivalu.

Sobota: zasloužilí harcovníci i o generaci mladší kolegové

Sobota 20. července pak přivítá opět několik velkých jmen, jejichž účast na The Legends Rock Festu je tradiční či vzácnější, a zároveň dá zcela v duchu samotného konceptu festivalu příležitost kolegům služebně mladším. Loňští vítězové diváckého hlasování Panoptiko samozřejmě nesmějí chybět, stejně tak Doga, která je vítaná snad na každém ročníku. Vzácnějšími se v posledních letech učinili Krucipüsk a Limetall, jejichž účast určitě také potěší. Na „Legendách“ zahraje i Protheus, který v těchto dnech odchází z Dymytry na sólovou dráhu, avšak již déle má svůj vlastní hudební projekt. Mezi legendy s třicetiletou hudební dráhou patří dnes již také havířovští Bastard. O generaci mladší Loco Loco dostojí zajisté svému názvu (loco znamená ve španělštině bláznivý). Brněnští Hitmakers jsou na scéně také už řádku let, hořické publikum přijedou o svých kvalitách přesvědčit poprvé.

Lístky a zvýhodněné sety pro dva

Podrobnější informace bude festival zveřejňovat postupně na svých webových stránkách thelegendsrockfest.cz a na svém oficiálním Facebooku. Předprodej vstupenek bude spuštěn začátkem listopadu, vstupenky se prodávají i jako součást zvýhodněných setů pro dva (vstupenky, trička, samolepka).

Text: Sylva Kaplanová. foto: Honza Švanda, video: YouTube.com