Lunatic Gods startují turné k novému albu z Prvního patra, vystoupí i Purnama a další kapely…

Purnama/foto: Honza Švanda

Slovenští folk black metalisté Lunatic Gods vydali 1. listopadu své nové album Vresovrenie a při této příležitosti vyjíždějí na turné po Česku a Slovensku. Jeho první zastávkou bude brněnský klub První patro. Zde se 24. listopadu spolu s Lunatic Gods představí black/deathoví válečníci Purnama, domácí rockeři Mylions, powermetalová stálice Rosa Nocturna a silným lákadlem budou jistě i RCZ – Rammstein Tribute Show. V Brně rovněž proběhne i první křest alba.

Lunatic Gods prošli během své bohaté historie velmi zajímavým vývojem; od náročného, technického thrash/death metalu se posunuli až k současné folk black metalové podobě aniž by ztratili své osobité kouzlo a unikátní styl. Není tajemstvím, že v sestavě kapely působí bubenické eso mezinárodního formátu – Martin „Marthus“ Škaroupka.

Turnovští Purnama se během posledních několika let propracovali mezi (nejen) tuzemskou extrémně metalovou špičku. Kapela před nedávnem zveřejnila video ke skladbě Light in the Void z posledního alba Flame of Rebellion a v současné době připravuje jeho nástupce. Klip vznikl v dílně WOLL Design spojením záběrů z posledních koncertů kapely a grafickou stylizací textu skladby. Živé záběry pocházejí z vystoupeních na festivalu Masters of Rock a HellPdays festivalu.

Představovat brněnským fanouškům kapelu Mylions by mohlo být vnímáno jako drzost, ale jistě neuškodí zmínit základní fakta o kapele. Mylions tvoří zkušení harcovníci Mirek Horňák – kytara (ex Kern, ex Titanic, ex Alband), Miloš Cukero Hořínek – zpěv (Elbereth, Black Jakc), Honza Vrchota – klávesy (Yellowhammer, ex We2), Jiří Filler – basa (ex Kern, ex Randál, ex Avake) a Jiří Skula – bicí (Ellen Lenská & Band, Bixley). Kapela má na kontě dvě desky, stručně a trefně pojmenované I.Mylion a II.Mylion. Druhá deska si odbyla křest v dubnu tohoto roku v brněnské Melodce.

Domácí atmosféru zdůrazní powermetalový klenot Rosa Nocturna. Vedle šťavnatých kytarových riffů a symfonických aranží se v tvorbě kapely objevují bohaté vokály a prvky lidové hudby. Vystoupení Rosy Nocturny není jen koncert, ale zážitek. Kromě pódiových rekvizit a kostýmů si kapela zakládá i na interakci s publikem a zve si fanoušky na pódium. Odehrála již mnoho koncertů po boku českých i zahraničních kapel. To dělá z kapely Rosa Nocturna výjimečnou záležitost, kterou si mohli náležitě vychutnat i fanoušci mimo českou kotlinu – zatím poslední album Andělé a bestie vyšlo také v anglické verzi.

Rammstein jsou prostě fenomén a není proto divu, že po celém světě vznikají tributní kapely. Ani u nás nejsme výjimkou, RCZ – Rammstein Tribute Show se maximálně blíží originálu jak interpretací songů Rammstein, tak i pódiovou show a kostýmy. RCZ mají za sebou množství koncertů nejen v Česku, ale i v zahraničí. V Prvním patře se tak můžete skvěle naladit na pražské koncerty Rammstein, které proběhnou v příštím roce!

Text: TZ agentury Black Hornet Production, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com

Author