Luhačovice před koncem roku ožily akustickým koncertem kapel Forrest Jump a Chaos in Head

Pepa Michálek, Forrest Jump/foto: Standa Vybíral

Koncert se konal 28. prosince v nově otevřeném klubu S Club Sokolovna, který jsme navštívili už podruhé a opět zde panovala perfektní atmosféra. Je vidět, že majitelé klubu, manželé Struhařovi, se o vše vzorně starají a jejich láska k rockové muzice dělá z klubu místo setkávání dobrých lidí s rockovým srdcem.

Ochotnické divadlo na úvod

Celému vystoupení předcházela ještě jedna kulturní akce, na kterou se přímo navazovalo, a to divadlo skupiny ochotníků, kteří si říkají Divadlo jednou za rok. Jejich vystoupení mělo název Karel Hynek opět v říši divů. Proč předcházelo? Třeba proto, že jedním z účinkujících jak v klubu, tak i v divadle byl zpěvák a vůdčí osobnost kapely Forrest Jump, Pepa Michálek. Nebo proto, že hlavní postavu Karla Hynka v divadelním partu hrál Pavel Kurtin, který mimochodem obsluhuje bicí v metalové kapele Decay.

Chaos in Head: Došlo i na mexické klobouky

při příchodu do klubu bylo plno a tím pádem nadmíru jasné, že akustické pojetí rockových hitů obou zúčastněných kapel přilákalo velké množství fanoušků, a všechny nás čeká nádherný večírek.

Jako první obsadila pódium kapela Chaos in Head a své vystoupení začala skladbami Těžký den, Makej a Láska je černý kůň. Fanoušci na rozdíl od statické kapely tancovali, takže se vše krásně doplňovalo. Střed programu patřil skladbám jako třeba Duše, Kmen a zajímavá byla i skladba Manuel, mi amor, při které si celá kapela nasadila velké černé mexické klobouky. Závěr vystoupení obstaraly skladby Nade mnou, Hodiny jdou, Bez cíle a úplně posledním byl song Stíny a prach, který si společně se zpěvačkou Chaosu Lee zazpívala většina přítomných fanoušků.

Forrest Jump: Akustický sound obohatila viola

Po malé, asi půlhodinové přestávce nastoupili na pódium v plné parádě Forrest Jump rozšíření v akustickém setu o dva nové členy. Jakub Ticháček přenechal baskytaru Jakubovi Šimoníkovi a sám se ujal akustické kytary. A na violu kapelu doprovázela Lucie Adoltová.

Kapela začala své vystoupení skladbami Rozcestí, Nezamykám a Zapomenutý svět. Atmosféra byla vynikající, a tak zazněly další hity jako Meriarty, Na křídlech nočních můr, Do krve a zazněl i cover skladby The Unforgiven kapely Metallica, který se akusticky Forrest Jump velice povedl a měl u přítomných fanoušků velký úspěch. Závěr vystoupení patřil skladbám Za duhou, Maso a jako finální song zazněla převzatá skladba Zafůkané.

Celá akce měla u fanoušků úspěch a následná afterparty se pak táhla až do časných ranních hodin.

Text a foto: Standa Vybíral

Author