Festival Rock Heart zná časový rozpis: King Diamond přijede již ve čtvrtek, Avatar v pátek, sobotu uzavřou U.D.O. a Apocalyptica

Festival Rock Heart v Moravském Krumlově vypustil do světa svůj časový rozpis. Nejvíce očekávaný King Diamond vystoupí ve čtvrtek večer, v pátek budou až do čtvrt na dvě řádit Avatar a v sobotu se můžeme těšit na další headlinery – projekt U.D.O. a finskou violoncellovou sestavu Apocalyptica. Program zahrne ale i české kapely v čele s Arakainem s hostující Lucií Bílou, nebo kapelou Škwor.

Čtvrtek ve znamení Kinga Diamonda, před ním Arakain s Lucií Bílou

Rock Heart je spolu s Masters of Rock, Metalfestem a Brutal Assaultem čtvrtým z našich významných metalových festivalů. Etabloval až v posledních pár letech, ale již od začátku nabízí kvalitu a zajímavé zahraniční interprety. Program letos nově nabídne ve všech třech dnech headlinera velkého zahraničního jména. Ve čtvrtek bude pro většinou fanoušků největší událostí večerní koncert mistra horror metaluKing Diamond zavítá do naší země opravdu jen jednou za pár let. Program ale nabídne i odpolední vystoupení německých maskovaných Hämatom se značně moderním metalem a bláznivým bubeníkem surfujícím nad hlavami fanoušků. A samozřejmě také koncerty českých kapel, z nichž si určitě nenechte ujít Škwor či Arakain s hostující Lucií Bílou v půl desáté večer.

 

V pátek se přeneseme do Avatar Country

Pátek přivítá vyrovnanou skvadru zahraničních kapel. Svou barevností, živelným projevem i tvrdostí z nich vyčnívají moldavští Infected Rain, kteří přijdou na řadu ve čtyři odpoledne. Večer v deset obloha i pódium potemní – Lacuna Coil zasahují až do gothic rocku. A po nich scénu ovládne až do čtvrt na dvě Avatar Country – fantazijní království švédských melodic deathmetalových cirkusáků Avatar. Úvodní programu pátku obstarají české kapely jako Forrest Jump, Motorband a Jerem.I, Citron vystoupí překvapivě až večer v 19:00.

 

Sobota bude pestrá: Crematory, U.D.O., Apocalyptica

Sobotní program zahájí opět český interpret – po letech obnovená Loretta. Ze zahraničních interpretů zmíníme aspoň německo-severské Leaves‘ Eyes, kteří přijíždějí se svým symfonicky laděným metalem a kontrastem operně školeného vokálu Eliny Siirala s growlingem „metalisty s nejdelšími vlasy na světě“ Alexe Krulla. Po nich zaujmou Crematory, projekt U.D.O. představí písně z aktuální desky Steelfactory a na závěr programu si vychutnáme souhru smyčců finských violoncellových hvězd Apocalyptica, které se k nám vždy více než rády vracejí.

 

Červený kemp vyprodaný, v dalších místo je

Festival se koná v krásném prostředí areálu u zámku v Moravském Krumlově. Město, které proslavila Slovanská epopej Alfonse Muchy, hostí v třetím srpnovém týdnu metalové fanoušky, kteří zdejšího pobytu využívají i jako krátké dovolené. Areál se otevírá v různou dobu – ve čtvrtek ve 12:00, v pátek v 9:45 a v sobotu v 11:45. Kempy budou otevřené od středy 14. 8. od 12:00. Ten nejbližší, červený, je již vyprodán, v dalších stále ještě místo je. I tady se ale vyplatí si pospíšit s rezervací místa.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Napsat komentář