Metalfest Open Air zveřejnil program festivalu, line-up je již kompletní

Matalfest areál/foto: Honza Švanda

V Lochotínském amfiteátru v Plzni už za měsíc a pár drobných přivítáme festivalovou sezónu startem zdejšího Metalfestu. Program a kompletní seznam účinkujících jsou už známé.

Po třech měsících si opět užijeme Avatar; Nanowar of Steel vás dostanou do kolen

Mnoho z vás se jistě těší na pořádně divokou show švédských Avatar, kteří na svém nedávném pražském koncertě k novému albu Dance Devil Dance dostali fanoušky pořádně do varu. Řádně divoká párty vás čeká také s industriálními Turmion Kätilöt, se kterými jsme se za poslední čtvrtletí potkali dokonce dvakrát. Úsměv na tváři vám vykouzlí italská power/heavy metalová formace Nanowar of Steel, která se vyžívá v parodování známých kapel, a ve své tvorbě se nebrání ničemu.

Industrialisté Megaherz, oblíbení The Unity nebo ženský kvartet Thundermother

Téměř s jistotou vás potěší a rozezpívá zkušená mezinárodní powermetalová pětice The Unity, pánskému oku zalahodí švédská hardrocková ryze dámská čtveřice Thundermother, která na nás vlétne s novým albem Black and Gold. Další pohlednou dámu, Annu Brunner, si užijeme spolu s její mladou formací League of Distortion, která teprve nedávno vystoupila v Praze jako předkapela amerických Kamelot. Krev v žilách a vaše končetiny mocně rozhýbe německá industriální pětice Megaherz. Tato maskovaná formace letos slaví 30 let existence, a v Plzni se chystá pořádně rozvířit prach.

Návrat Wind Rose, premiéra pro All for Metal a trio českých kapel

Průbojní a zábavní trpaslíci Wind Rose se u nás rovněž představí letos už podruhé a potěší tak fanoušky fantasy power metalu. Metalcore zastoupí německá pětice Any Given Day s jejich žánrovými kolegy a krajany Annisokay. Svoji premiéru na festivalu si odbude nejmladší kapela letošního line-upu, All for Metal, která byla založena teprve loni a je jedním z želízek v ohni, o kterém ještě hodně uslyšíme. Po loňském tažení Českem se opět přidá ruská powermetalová Amalgama, zastoupení ostřejších metalových žánru rozšíří francouzští death/thrash metalisté Redsphere. Z českých kapel se na vás budou těšit Forrest Jump, Sebastien a Solar System.

Vstupenky a příslušenství v prodeji, festival se rychle blíží

Vstupenky na festival, místa v kempech a místa pro parkování, to vše je v prodeji na webu festivalu. Již za měsíc a pár dní se opět sejdeme v PlzniAmfiteátru Lochotín a společně si užijeme tři dny nabité vaší oblíbenou metalovou muzikou ve společnosti, kterou všichni milujeme, a to vše v krásném prostředí přírodního areálu.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author