Protheus vydal druhé sólové album Nepřestávej snít

skupina Protheus/foto: poskytnuto managementem

Zpěvák, který se na konci listopadu rozloučil před vyprodanou O2 arenou s kapelou Dymytry, s níž zpíval téměř dvacet let, se vydal na sólovou dráhu. Album Nepřestávej snít, které na začátku prosince vyšlo, navazuje na prvotinu Závislosti.

Jedenáct songů včetně textu Michala Horáčka

Oproti první desce, kterou měli muzikantsky v režii hlavně Filda Litera a Wendel Dreiseitl, novou desku natáčelakompletní kapela Protheus. A ta je sestavená ze špiček naší rockové i popové scény. Například David Csenge, který se na novém albu podílel jak autorsky, tak muzikantsky, doprovázel interprety jako je Ewa Farna nebo Daniel Landa.

Nepřestávej snít vznikala, stejně jako prvotina Závislosti, ve studiu BombJack pod producentským vedením Wendela Dreiseitla. Jeho pevná ruka je znát jak na špičkovém zvuku nahrávky, tak na čistých, a přitom promyšlených aranžích skladeb. Těch je na desce celkem jedenáct. Jako odkaz na blížící se velké turné s kapelou Komunál, zařadil Protheus na desku cover stejnojmenné skupiny – Pod maskou klauna. Píseň Múzy je společnou prací obou kapel a byla napsána jako pozvánka právě na společné tour, které začíná v druhé půlce února příštího roku. Jako velkou zajímavost lze zmínit, že text jedné z písní – Výtah, napsal Michal Horáček. Je to tak jeho první text po cca deseti letech od smrti skladatele Petra Hapky.

Album podporují tři klipy, v nejnovějším hraje Lucie Vondráčková

Protheus k vydání desky řekl: „Nepřestávej snít je po všech stránkách dospělá deska. Jak hudebně, tak po textové stránce jsme ji napsali a nahráli poctivě a s radostí z hudby a z tvůrčí práce. Wendel Dreiseitl je záruka perfektního zvuku i produkce a Kousek designu obalu. Máme z ní všichni velkou radost, a ještě větší radost máme z přijetí fanoušků.“

O podporu a vřelé přijetí ze strany fanoušků Protheus po odchodu z Dymytry rozhodně nemá nouzi. Radost z tvoření a ze společné energie s fanoušky si Protheus užívá a ostatně vždycky užíval na maximum.

K desce muzikanti představili klipy Múzy, natočený společně s kapelou Komunál, a Ženy, ženy, ženy. Oba klipy se obratem dostaly do Youtube trendů a držely se tam statečně. Špatně si nevede ani nejnovější klip Nepřestávej snít, který měl premiéru na začátku prosince a v němž se hlavní role zhostila Lucie Vondráčková.

Deska Nepřestávej snít je k dostání jak na e-shopu protheus.cz, tak na obvyklých prodejních místech, a také na všech streamovacích platformách.

Nepřestávej snít – seznam písní:

  1. Cesta
  2. Ženy, ženy, ženy
  3. Mírov
  4. Nepřestávej snít
  5. Kluci z Nasavrk
  6. Pod maskou klauna (Komunál cover)
  7. Pro Tvoji vůni
  8. Výtah
  9. Múzy (feat. Luboš Suchánek)
  10. Wellerman

Text TZ a foto poskytnuty managementem skupiny Protheus, videa: YouTube.com

Author