Program letošního ročníku Rock for People dostal finální podobu, festival za měsíc otevře své brány tisícům hudebních fanoušků

RfP 2023, Papa Roach/foto: Magda Šotolová

Již 12. června otevře své brány areál hradeckého Parku 360, aby přivítal první návštěvníky devětadvacátého ročníku festivalu Rock for People. Tento multižánrový festival, který patří k evropské špičce, letos nabídne přes sto dvacet hudebních vystoupení a doprovodný program v podobě divadla, tance, poutavých přednášek, filmových projekcí a stand-upů.

Program festivalu je už kompletní

Pořadatelé festivalu již zveřejnili seznam všech účinkujících a taktéž podrobný časový harmonogram jednotlivých dnů. Přehled o dění na šesti scénách návštěvníkům přináší šikovná mobilní aplikace, kterou festival spustil již loni, a která se nám velmi osvědčila. Všem návštěvníkům festivalu ji vřele doporučujeme.

I letos bude program festivalu velmi pestrý. Headlinery The Prodigy, The Offspring, Bring Me The Horizon a Youngblud doplní nespoutaná rockerka Avril Lavigne, frontman kapely Slipknot Corey Taylor v sólovém projektu, úderní metalisté Parkway Drive, legendární Pendulum, Kerry King se svou sólovou superskupinou, poslední česká festivalová show Sum 41 nebo kapela Dogstar s hvězdným baskytaristou Keanu Reevesem.

Česká legenda na Rock for People 2024: Petr Spálený & Apollo Band

Nedílnou součástí festivalu je každý rok také Retro hudební okénko s legendou československé hudební scény, které nebude chybět ani letos. Loni si návštěvníci vychutnali vystoupení legendárního Václava Neckáře. Letos se o nezapomenutelné momenty postará další významná osobnost – zpěvák, skladatel, hudebník, a dokonce i příležitostný herec Petr Spálený & Apollo Band se svojí hudební i životní partnerkou Miluší Voborníkovou – hlasy nesmrtelných hitů, jako například Plakalo bejby, legendární Až mě andělé… nebo Pane, vy jste vdova ze stejnojmenného filmu.

Pestrý doprovodný program

Festival se každý rok pyšní také pestrým doprovodným programem. Od 12. do 15. června se na ČT art a Conference stage odehraje téměř pět desítek nehudebních představení v podobě divadla, tance, poutavých přednášek, stand up comedy nebo filmových projekcí.

Fanoušci se mohou těšit např. na umělecký soubor Cirk La Putyka, který připravuje představení přímo šité na míru Rock for People, africký soubor Fulu Muziki, který hraje na upcyclované hudební nástroje z odpadků, covery známých rockových balad v podání Prague Philharmonia nebo již legendární AZ kvíz live s moderátorem Alešem Zbořilem.

Animal party

O tom, že si organizátoři Rock for People váží kreativnosti návštěvníků a jejich chuti se bavit, svědčí mimo jiné také Animal party. Všechny hudební fanoušky, kteří si přijdou festival užít ve zvířecích (i jiných) kostýmech, tradičně zvou na společné „zvířátkovské“ focení.

Největší pivní přehlídka v ČR

V posledních letech se Rock for People stal kromě hudebního a food festivalu i pivní přehlídkou, která umožňuje fanouškům ochutnat i limitované specialitky tohoto pěnivého moku.  Na své si přijde každý – milovník ležáku, IPA/NEIPA, Ale, kyseláčů, ochucených, tmavých i polotmavých, ciderů, radleru, nefiltru nebo nealka. Na Rock for People 2024 pro vás přichystali přes 70 druhů piv!

Vstupenky

Vstupenky se rychle prodávají, v současné době je v prodeji poslední edice celofestivalových vstupenek. Po jejím vyprodání budou k dostání už jen vstupenky na jednotlivé dny, přičemž pátek 14. června je již kompletně vyprodán. Veškeré informace naleznete přehledně seřazené na webových stránkách festivalu.

Text a foto: Magda Šotolová