Punkový večírek v Ostravě hostil The Exploited, G.B.H. či Discharge

The Exploited/foto: Aleš Steffek

O prvním prázdninovém víkendu se na Slezskoostravském hradě odehrál punkový večírek v produkci Barrák Music Hrad. Krom méně známých kapel, které tam vystoupily, se podařilo na jedno pódium dostat skutečné legendy svých stylů – The Exploited, G.B.H. a Discharge.

Discharge si vypůjčili nástroje od Degradace

Posledně jmenovaní měli bohužel docela smolný víkend, kdy se jim při přepravě ztratily nástroje. Kvůli toho měli hodně velké zpoždění. Nástroje jim nakonec půjčila skupina Degradace – za to jim patří obrovské díky.

Český výkvět (doslova a do písmene)

Kromě těchto punkových velikánů taky zahrály české legendy Do Řady! i „mladá“ kapela !V.V.Ú., která se zformovala kolem letitého harcovníka Štěpána Málka. Dále se na pódiu objevili klasici jménem Plexis a The Fialky.

Zahraniční hosté

Nemohu nezmínit další kapely ze zahraničí, které odehrály výborné koncerty: z Polska přijeli Podworkowi Chuligani a Bulbulators, za kterými přijela docela velká fanouškovská základna, z Německa pak Stage Bottles.

Poděkování

Tyto dva dny se zapsaly do punkerovy paměti hodně hluboko. Veliké díky Marcelovi, že i přes menší návštěvnost pořád tyto akce dělá. Díky nepatří jenom jemu, ale celému týmu kolem něj.

Text a foto: Aleš Steffek