Lordi ve Zlíně dokonale rozhýbali fanoušky

Lordi/foto: Ota Hofr

Finští monster metaloví Lordi si u nás tento podzim naplánovali hned tři zastávky v rámci svého turné s názvem Lordiversity Tour 2022. Vystoupili v Plzni, Zlíně a v Praze. My jsme jejich show plnou přízraků, monster a bizarních kostýmů navštívili 19. října ve zlínském Masters of Rock Café.

Osvědčení předskokané

Úlohy rozproudit krev publiku se se ctí zhostila u nás často vystupující ruská kapela Amalgama a speciální host koncertu – mezinárodní powermetalové seskupení kolem Victora Smolskiho Almanac.

Mr. Lordi a jeho lekce češtiny

Na zlínské zastávce svého turné předvedli Lordi skvělou show, která vychází z katalogu Lordiversity. Ten v sobě v roce 2021 soustředil alba Skeletric Dinosaurus, Superflytrap, The Masterbeast, Abusement Park, Humanimals, Abracadaver a Spooky Sextravaganza. Inspirace ke vzniku tohoto unikátního hudebního katalogu se zrodila v březnu 2020, když bylo turné kapely zrušeno kvůli epidemii koronaviru.
Mr. Lordi se na českou část turné skvěle připravil a naučil se mnoho českých slov, mezi publikem si získal sympatie hlavně slovem „prdel“. A skutečně se mu podařilo rozhýbat zadky všem přítomným metalheads, a to i při skladbě, která připomínala disco hity let osmdesátých.
Přestože se nepodařilo sál Masters of Rock Café zcela vyprodat, rezonoval až do konce koncertu skvělou atmosférou a nadšením fanoušků.

Text: Martina Hofrová, foto: Ota Hofr