Mistři rockových balad Scorpions zahrají začátkem června v Brně

Scorpions, Klaus Meine/foto: Honza Švanda

Minulý rok jsme přivítali německou rockovou legendu Scorpions v pražské O2 areně, letos se na ně můžeme těšit zkraje června v Brně, kde odehrají koncert ve Winning Group Areně.

Už téměř 60 let rozdávají Scorpions radost svým fanouškům

Scorpions, kteří hrají nepřetržitě už od roku 1965, vykouzlili svým fanouškům úsměv na tváři loňským vydáním svého již devatenáctého alba Rock Believer. Jeho prostřednictvím opět potvrdili, že vedle balad s krásnými texty za to stále umějí pořádně vzít. Přestože dvojice kmenových členů, kytarista Rudolf Schenker a frontman Klaus Meine, letos oslaví 75. narozeniny, stále pálí ostrými a na pověšení svého řemesla na hřebík nemá ani pomyšlení. Důkazem toho byl i loňský pražský koncert. Kapelu dopředu pohání také bubeník Mikkey Dee, který se ke Scorpions přidal po rozpadu britských Motörhead a jeho zásluhou se základna fanoušků Scorpions rozrostla o další početnou enklávu.

Letos se na Scorpions podíváme v Brně

Tito rockoví veteráni dokáží vždy poskládat setlist tak, aby v něm vedle největších hitovek obsáhli jak svoji ranou tvorbu, tak i krátký výběr toho nejnovějšího. Atmosféru vždy dokresluje propracovaná videoprojekce v zadní části pódia a emotivní projevy Klause Meineho. Mikkey Dee pravidelně dostává prostor pro své bubenické sólo a krátký projev k fanouškům. Koncert v Brně bude součástí turné k loňskému, již devatenáctému studiovému albu Rock Believer a my jsme rádi, že u nás po roce opět přivítáme jednu z nejdéle působících kapel na rockové scéně.

Vstupenky stále k dispozici, koncert se rychle blíží

Vstupenky jsou stále k dispozici v sítích Ticketportal a Ticketmaster. Scorpions zahrají v brněnské Winning Group Areně ve středu 7. června, jako předkapela se představí čtveřice švédských hardrockerek Thundermother.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author