Horizont vydá debutovou desku Úhel pohledu prověřenou časem

Horizont/foto: Mike Pasta

Kapela Horizont oznámila vydání prvního alba Úhel pohledu. Deska má přijít na trh na podzim a je výsledkem dlouholetého úsilí vkládaného do kapely jako takové.

Jsme sami sobě soudcem, a vlastně i katem

Horizont vydává svou první desku po sedmi letech existence kapely. Proč se tak vlastně nestalo již dříve? Kapele záleželo na tom, aby každá píseň byla připravená s maximální poctivostí. „Kolikrát jsme ve studiu předělali celé party, nespali, řešili každý detail, hádali se a řešili vaše pocity při poslechu. Došlo nám, že přijde den, kdy se pustíme do něčeho většího, jako je album, a my budeme muset dřít na dvě stě procent. Pak ten den nastal, a zcela upřímně, je skoro hotovo. Songy jsou vyhádané, vydřené, odzkoušené a prověřené tím vším. Bude to album, které je prověřeno časem. Jsme sami sobě soudcem, a vlastně i katem.“ Kapela testovala písně několik let i na koncertech – část jejich živého setlistu se na desce objeví také, zkrátka ale nepřijdou ani nové songy. Předzvěstí nového alba bude videoklip, který Horizont plánuje vydat v srpnu.

Vývoj až k dnešní podobě

Horizont prošel během let určitým vývojem. Kapelu založili v roce 2017 v Luhačovicích mladíci Honza Černocký a Milan Slovák. Kapela působila na místních akcích, natočila pár skladeb a dále snila o celorepublikovém úspěchu. Po personálních změnách se roku 2021 postavil za mikrofon kapelník, kytarista a skladatel Honza Černocký, objevil v sobě netušené pěvecké dovednosti – a kapela nabrala jiný směr. Postupně přitvrdila a Honzovy texty bádající často i ve složitějších zákoutích lidské duše se staly jejím poznávacím znamením. „V textech kapely je zklamání, hloubání, jsi v nich přesně i ty, ale je v nich hlavně cesta k naději. Horizont byl, je a bude kapelou, která ve vás bude hledat naději,“ dodává sám frontman a autor.

Dobrá atmosféra je základ

Na začátku letošního roku opustil z osobních a rodinných důvodů kapelu baskytarista Milan Slovák. Nové album tedy Horizont prezentuje ve třech. Pomyslnou kapelní káru s Honzou již dlouho táhne bubeník Kuba Zvoníček, před dvěma lety kapela posílila o kytaristu Lukáše Chovance. Dobrá atmosféra je naprostým základem pro budoucí úspěch, proto spoluhráči oceňují Kubův smysl pro humor a schopnost držet kapelu pohromadě, Lukáš je pak zajímavou renesanční osobností: muzikant, biolog, nadšený fotograf. „Horizont je silnější než kdy dřív a pro vás vzniká album. Album plné emocí a naděje,“ uzavírá kapela.

Na vydání debutového alba Horizontu se mohou podílet i sami fanoušci tím, že podpoří sbírku na Donio.cz. Za příspěvky nabízí kapela zajímavé odměny, či můžete přispět drobnou částkou i jen tak – pro dobrý pocit.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Mike Pasta, video: YouTube.com

Author