Thirty Seconds To Mars v Praze: po šesti letech složili reparát na výbornou

Thirty Seconds To Mars/foto: Jakub Smolík

Ve středu 15. května se v holešovické Sportovní hale Fortuna odehrál koncert americké kapely Thirty Seconds To Mars, která do Prahy přijela v rámci svého světového turné Seasons World Tour 2024. Kapela se po dlouhých šesti letech opět vrátila na místo činu, naštěstí se jí podařilo napravit reputaci a fanoušci si tento koncert plně užili.

Jagwar Twin: návštěvníky dostaly do nálady melodické a chytlavé songy

Brány Fortuny se otevřely v osmnáct hodin, a hala se začínala pomalu plnit. Koncert odstartoval ve dvacet hodin, kdy se na pódiu objevil předskokan kapely, americký hudebník Brandon Roy Wronski známý jako Jagwar Twin. Půlhodinový set rozproudil čekající fanoušky, Jagwar předvedl melodické a chytlavé songy, zkrátka měl skvělé vystoupení. Závěr setu patřil songu Bad Feeling (Oompa Loompa), který si s Jagwarem dala celá Fortuna.

Thirty Seconds To Mars: náprava pošramocené reputace

Pak přišel, ač s malým zpožděním, vrchol večera. Fortuna se zahalila do tmy a strojový hlas z reproduktorů začal odpočítávat: 100, 99, 98, 97… když došlo na třicítku, objevili se Thirty Seconds To Mars na pódiu. Frontman kapely Jared Leto se objevil zahalený do lehkého, černého pláště s kápí, část obličeje mu kryly velké futuristické brýle. Společně se svým bratrem Shannonem odstartovali koncert songem Up in the Air. Následovaly songy Kings and Queens, Walk on Water a Rescue Me, při kterém Jared pozval na pódium pár vybraných fanoušků, aby si tam s ním mohli zatancovat. Nechyběly další hity From Yesterday, Hurricane, A Beautiful Lie, City of Angels, This Is War nebo Seasons z posledního vydaného alba It’s the End of the World but It’s a Beautiful Day. Z něj jsme mohli v průběhu večera slyšet jen dva songy, již zmíněný Seasons a Stuck. Pěvecký výkon Jareda byl skvělý, a ač měl časté pauzy a nechával zpívat fanoušky, ukázal, že má krásný a velký hlas.

Po všech stránkách skvělá show

Přišla i akustická chvilka, kdy Jared odehrál song Alibi sám, jen s kytarou. Následoval cover Stay, který byl naživo naprosto skvělý.

Pozadí na pódiu dominoval pro kapelu typický obří trojúhelník, na kterém byly v průběhu koncertu promítané texty a klipy. Vystoupení bylo také plné světelných efektů, konfet (hned třikrát), ohňů a balónků.

Po krátké pauze přišly ještě další tři songy Stuck, The Kill (Bury Me) a na závěr Closer To the Edge. Byl to skvělý koncert, ze kterého odcházeli fanoušci plní emocí a nadšení.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík