Powerwolf spolu s Hammerfall zakončí turné v Praze

Powerwolf, Attila Dorn/foto: Honza Švanda

Powerwolf, jedna z nejúspěšnějších powermetalových kapel posledních dvou dekád, odehraje příští rok v říjnu pražský koncert spolu se švédskými Hammerfall v rámci turné k nové desce.

Powerwolf neustále zdokonalují svoji show, v Praze vyvrcholí oslavy jejich dvou dekád

Na letošním Metalfestu nám Powerwolf dokázali, že stále posouvají své koncertní i vizuální umění výš a výš a každým rokem upevňují své postavení fenoménu v powermetalovém žánru.

Téměř filmová pódiová produkce, majestátní audio projekce, mohutné ohnivé sloupy, nezaměnitelná LED show… to vše dohromady, podpořené charismatem frontmana Attily Dorna a energií doslova čišící z celé pětice, tvoří lákavou směs, která přitahuje fanoušky jako osamělý poutník vlčí smečku.

Pro Powerwolf je metal tím nejvyšším náboženstvím a jeho prostřednictvím se se svými fanoušky po celém světě spojují do jedné obrovské, nezastavitelné metalové armády. V letošním roce jsme se navíc od této nezdolné vlčí smečky dočkali už devátého studiového alba Interludium. Příští rok kapela oslaví 20 let od svého vzniku, a pražský koncert bude tečkou za jejich podzimním turné. Můžeme si tudíž být stoprocentně jistí, že do toho Attila, Charles, Matthey, Roel a Falk Maria dají naprosto všechno.

30 let mezi elitou a stále v kurzu: Hammerfall vystoupí v roli čestného hosta

Čestným hostem, doprovázejícím Powerwolf, budou švédští kladiváři Hammerfall. Také oni letos překročili významný milník, oslavili 30 let od vzniku kapely. Hlavně díky nim chytil zkraje 90. let power metal druhou mízu. Do povědomí široké metalové veřejnosti se Hammerfall dostali především díky dvojici alb Renegade (2000) a Crimson Thunder (2002). Za ta dlouhá léta se i tito Švédové vypracovali mezi hlavní tahouny festivalů po celém světě. Jejich nezaměnitelná směsice power a heavy metalu, zpěvné refrény, chytlavé melodické pasáže a spolupráce s fanoušky během koncertů vytvářejí nezapomenutelné zážitky. Pětičlenná formace kolem zakládajícího člena, kytaristy a mozku kapely Oscara Dronjaka vydala vloni své dosud poslední album Hammer of Dawn, na kterém dokázali, že jsou stále v plné síle.

Otvírákem večera bude trpasličí eskadra Wind Rose

Třetím do party budou „metaloví trpaslíci“ Wind Rose z Itálie. Spojují dokonale melodický power a folk metal s fantasy tématikou plnou příběhů, bitev a kouzel z říše trpaslíků, do jejichž podoby se stylizují i svými kostýmy. Zkraje letošního roku jsme Wind Rose přivítali v brněnském Sonu, kde nám zahráli mj. i novou tvorbu z loňské desky Warfront. Příští rok se tedy za touhle veselou partou vydáme do hlavního města.

Vstupenky již v prodeji, koncert vychází příhodně na sobotu

Vstupenky na tento nabitý metalový večírek, který připadá příhodně na sobotu 26. října 2024 a proběhne v pražské sportovní hale Fortuna, jsou již v prodeji v síti Ticketportal a také na stránkách festivalu Masters of Rock. Dle nedávného prohlášení kapely Powerwolf vstupenky velmi rychle mizí, tudíž by ti, kdo chtějí být součástí jedné z největších koncertních událostí příštího podzimu, neměli s jejich nákupem otálet.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com