Steve’n’Seagulls s Hentai Corporation v Lucerna Music Baru: Genialita i šílenství na jednom podiu

Agatha Christie tvrdila, že vražda se nejlépe ukryje mezi dalšími vraždami. Dle podobné analogie se zdá být geniální spárovat šílenou českou pětku Hentai Corporation s finskými bluegrassisty, kteří našli zalíbení v hardrockových hitech.

Řeč je o Steve’n’Seagulls

Že to zní podivně a nevíte o kom je řeč? Přece o Steve’n’Seagulls, výstřední partičce muzikantů, kteří v kostýmech vesnických joudů preludují na nástroje „co půda dala“. Stále nic? A když řeknu, že vám video jejich verze „Thunderstruck“ od AC/DC zcela jistě přihrál Facebook jako raritku ke zhlédnutí? A poté, co jste si ji pustili, váš počáteční nedůvěřivý úsměv vystřídalo pobavení a uznání, že to těm chalanům šlape, i když kytarová sóla hraje tahací harmonika a rytmus udávají údery kladiva na kovadlinu? Aha! Už jste doma?

 

 

Tak přesně tahle partička k nám přijede už 15. února a vystoupí v Lucerna Music Baru. Cestuje a koncertuje po Evropě prakticky bez přestávky od loňského srpna, kdy vydala své třetí album nazvané Grainsville. O tom, že je její crossover repertoár posluchačsky vděčný, svědčí neuvěřitelný počet odehraných vystoupení.

 

Šílenství nazvané Hentai Corporation

V Praze jim publikum nažhaví již zmínění Hentai Corporation, kteří si do Lucerny odskočí ze šňůry klubových koncertů po ČR. Zda se spojení obou extravagantních uskupení nakonec opravdu ukáže jako geniální, musíte přijít posoudit sami. Jedno je jisté. Nuda to rozhodně nebude!

Lístky jsou stále ještě k dostání na webových stránkách českého promotéra Obscure Promotion. Ale co když zítra už nebudou?

Text: Magda Šotolová

Foto: Honza Švanda

 

Napsat komentář