Voda, vítr a blesky ukončily třebíčský koncert kapely Harlej v polovině

Harlej

Druhý červencový víkend vyrazili fanoušci na koncert kapely Harlej v třebíčské Podzámecké nivě. Netušili ovšem, co je na koncertě čeká, a že na tento zážitek opravdu dlouho nezapomenou. Voda, vítr a blesky obstaraly nečekané efekty tohoto koncertu.

První varování

Stejně jako minulá vydařená akce, koncert Tří sester, kterou pořádala také agentura Yashica Events, se koncert konal v omezeném režimu dle nařízení vlády. I tak se sešel dostatečný počet fanoušků Harleje i předkapely Gender Question. Po skončení setu předkapely přišlo první varování pro ty, kdo si představovali příjemný letní večer.

Zatáhlo se, zaburácelo a přišla první velká průtrž, kdy spadlo během několika minut opravdu velké množství vody. Tato nenadálá událost vyplnila dobu, kdy se chystal Harlej. Někteří diváci nevydrželi a uprchli z areálu, jiní se snažili schovat, i když jim to moc nepomohlo a byli promoklí na kost. Vystoupení mělo menší zpoždění, technici kapely zkontrolovali všechnu techniku a museli vymetat vodu, která zalila i pódium.

Aspoň do půlky setlistu se hrálo

Koncert začal a diváci se nahrnuli ze všech svých skrýší před pódium, kde si začali užívat známé písničky Harleje. Zazněly očekávané songy jako Zfetovanej, Malá nevěrná holka, Kapitán Morgan a další. Asi v polovině playlistu, ve kterém bylo připravených třiadvacet písniček, to přišlo znovu. Náhle se zatáhlo, zadul vítr, který se opřel do pódia, blesky osvětlovaly oblohu, ze které začaly padat provazy vody. Pár tónů – a koncert byl z důvodů obav o bezpečnost diváků ukončen.

Kdo v Třebíči promokl, dostane příště slevu

Pořádající agentura Yashica Events přislíbila na sociálních sítích po dohodě s managementem kapely koncert nový, plánovaný na 12. března 2021 v třebíčském klubu Roxy. Majitelé vstupenek z koncertu, který pokazilo počasí, mají přislíbenou slevu na tuto akci. Další informace budou zveřejněny.

Koncerty budou pokračovat na Polance

Další akce, které agentura připravuje, se blíží. Třebíčské fanoušky čekají zajímavé koncerty, například 30. 7. Chinaski, 31. 7. Rockové legendy, 1. 8. Mini Polanka – Rybičky 48. Tyto akce se uskuteční na třebíčském koupališti Polanka.

Text a foto: Honza Švanda