Tarja k nám přinesla Pokoj Vánoc

Tarja Turunen/ foto: Petr Hanč

Již tradičně zavítala finská pěvkyně Tarja Turunen v rámci vánočního turné do České republiky. Tentokrát neslo turné název Christmas Peace, což lze česky nejlépe vyjádřit slovy Pokoj Vánoc.

Vždy několik termínů

Turné mělo u nás pět zastávek – 13. prosince Zlín, 14. prosince Ostrava, 15. prosince Plzeň, 17. prosince Olomouc a 18. prosince Praha (Kongresové centrum), odkud je také tento fotoreport. Tarja nezapomíná na své fanoušky v jednotlivých regionech a přijíždí jim blíž: vánočních koncertů je u nás vždy několik.

Vánoční klasika a nadšení diváci

Večer už trochu přimrzalo a snad každý, kdo přicházel do Kongresového centra v Praze, měl červené tváře. Koncert začal přesně v osm večer a odstartoval hned čtyřmi verzemi skladby Ave Maria. Nechyběly ani písně Walking in the Air nebo Silent Night. Fanoušci nezaplnili všechny sedačky ve velkém sále Kongresového centra, ale potleskem dohnali i pomyslné nepřítomné diváky.

Těšíme se na příští setkání: v létě ve Vizovicích

Tyto vánoční koncerty v podání Tarji mají krásnou a nezaměnitelnou atmosféru. Tarja ve spolupráci s Pragokoncertem pořádá tyto koncerty už tradičně několik let a předvánoční čas letošního roku určitě nebude výjimkou. Kromě toho se Tarja také chystá na festival Masters of Rock 2023 ve Vizovicích, kde představí svou rockovou a metalovou tvorbu.

Text a foto: Petr Hanč