MONO, Arabrot, Jo Quail: V Praze se setkají alternativní rockové směry ze dvou koutů světa

Do Prahy dorazí 19. dubna špičková instrumentální post-rocková kapela MONO. Japonsko není zemí, odkud k nám jezdí kapely běžně, o to více si této návštěvy vážíme.

Japonskému uskupení MONO je dvacet let.

MONO se za dvacet let své existence dostali mezi nejlepší post-rockové kapely světa, i když sami na tomto žánrovém popisku nikterak netrvají. Svou hudbu by nazvali spíše prolnutím mnoha elementů a pocitů. Turné Nowhere Now Here je jednak průřezem jejich dosavadního repertoáru, a jednak představuje stejnojmennou novou desku, celkově desátou.

Speciálním hostem jejich programu budou norská rocková kapela Arabrot, držitelé Grammy, a britská cellistka Jo Quail. Celkový zážitek z jejich produkce umocní potemnělé prostředí klubu Underdogs‘.

 

Vystoupí i norská, Grammy oceněná kapela Arabrot.

Arabrot je norská noise-rocková kapela. Jejich tvorba čerpá z historické avantgardy, existencialismu, děl romantických anglických básníků, ale třeba také Dantova Pekla. Za své hudební vlivy udávají například Melvins nebo Swans. V roce 2012 získali nejprestižnější světové hudební ocenění Grammy.

 

Trojici doplní britská skladatelka a virtuoska Jo Quail.

Jo Quail je mezinárodně uznávaná britská skladatelka a virtuoska ve hře na violoncello. Její tvorba je spojením klasiky a alternativní, inovativní populární hudby. „Moje muzika se rodí z jedné každé věci, kterou vidím, slyším, cítím, představuji si, o které sním – a také zapomínám,“ říká. Vystupuje sólově, s kapelami či ve spolupráci se sborem a orchestrem.

 

Lístky můžete zakoupit v obvyklých předprodejích, na webu Obscure.cz, Ticketportal, Ticketmaster, Kasa Lucerna.

Text: Sylva Kaplanová

Napsat komentář