Pipes and Pints v Uherském Hradišti na Míru: Přijďte, až uslyšíte, že dují dudy

S příchodem svátku sv. Patricka se trocha Irska dostává i na jih Moravy. V Uherském Hradišti zahrají v pátek 22. března Pipes and Pints s Irem Travisem O’Neillem v čele. Support obstará kapela Nohow.

 

Když v Hradišti řeknete „na Míru“…

Klub Mír se svou obří, avšak smutnou dekorací holoubka a mrtvé holubičky na střeše je v Uherském Hradišti a okolí pojmem. Míří sem studenti, fanoušci alternativních žánrů, ale tu a tam se zde mihne i mainstreamová kapela. Jedním z největších jmen, která zde vystupovala, je bezesporu fenomenální jazzový trumpetista Laco Déczi. Klub ale také zažil pozvolný start dnešní popularity Dymytry, kdy zde v lednu 2012 vystoupili ještě jako málo známá kapela, půl roku před vypuknutím svého velkého vzestupu.

Nohow „vědí jak“

Začátek večera obstará kapela Nohow. Punkrocková partička je tady skoro doma, vždyť pochází z nedalekého Uherského Brodu. Jejich název je slovní hříčkou, která dodnes budí úvahy, co vlastně znamená. A jestliže se v kapele někdo hlásí k Sixx:A.M., tak to s nimi prostě nemůže dopadnout špatně. Startuje se v osm a Nohow si určitě užijí vaši přízeň pod pódiem, tak jako vy jejich muziku.

 

Zpět a silnější

Pipes and Pints zažili opravdu hektický, ale i krásný rok. Po dvouleté pauze kvůli personálním změnám v kapele jsou zpět a silnější než kdykoli předtím. Spásu našli v podobě nového irského zpěváka Travise O’Neilla a zařadili rovnou plnou rychlost. Výsledkem jejich usilovné práce posledních měsíců jsou čtyři nové singly ovlivněné různými žánry, do kterých jejic muzika plynule přechází: punkrock, country, ale i metal a rock’n’roll.

Loňský rok zčásti strávili také koncertováním u nás i v zahraničí, nyní na jaře se opět vydali na cesty po naší republice. Všude, kam přivezou svůj keltský punkrock, se bude tančit, pogovat, zpívat a náležitě bláznit. Pipes and Pints jsou zpátky a vynahrazují si, co jim právem náleží. Tak přijďte do Hradiště na Mír, až uslyšíte, že dují dudy!

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

 

Napsat komentář