Metallica Show S&M Tribute with a Symphony Orchestra v Brně: husí kůže při hitech americké legendy

Jedinečný concert nazvaný S&M – Symphony and Metallica – se konal v dubnu 1999 v San Francisku. Největší metalová kapela té doby Metallica a neméně úspěšný americký dirigent Michael Kamen tehdy spojili síly, aby dali vzniknout projektu, který se již vícekrát neopakoval: jednadvacet metalových skladeb za doprovodu San Francisco Symphony. Po Kamenově smrti byly naděje na reprízu tohoto koncertu ztraceny. Leda že by…

Leda že by Viktor Babarikin měl smysl pro metal

A tak se nelehkého úkolu ujal Viktor Babarikin, běloruský dirigent se smyslem pro rockovou a metalovou muziku. Záhy postavil na nohy tribute projekt Metallica Show S&M Tribute with a Symphony Orchestra – poctu originálnímu koncertu Metalliky s Kamenem. Ambiciózní projekt nepostrádající vysokou uměleckou úroveň dorazil i k nám do Zoner Boby Hall v Brně.

Takřka jako na koncertě skutečné Metalliky

Diváky, při prvních tónech ještě sedící, vystoupení brzy nenechalo chladnými. Když je zpěvák vyzval ke společné fotce, fans se nahrnuli pod pódium – a dokonce i na ně. Od této chvíle již nikdo neseděl. Konečně to vypadalo jako na správném rockovém koncertě a pod pódiem byl opravdu velký kotel rozparáděných fans. Ti slyšeli toho večera všechny hity svých amerických oblíbenců včetně Nothing Else Matters, Enter Sandman, či Master of Puppets. Když člověk zavřel oči, mohl si připadat takřka jako na koncertě skutečné Metalliky a v některých chvílích až naskakovala husí kůže. Pokud bude možnost tuto show znovu vidět, slyšet, prostě zažít a užít si, půjdeme opět velmi rádi.

Hana Smolová, Sylva Kaplanová

Foto: Alois Šlesinger

Napsat komentář