Peklo v Paláci Akropolis: Cocotte Minute zakončili turné Czeko

Martin Zeller, Cocotte Minute

Nu-metaloví Cocotte Minute zakončili v sobotu 20. 6. vzpomínkové turné k oslavě patnácti let od vydání debutového alba Czeko. A že to bylo finále vydařené, o tom svědčí i reportáž a fotografie od Petra Hanče.

Pro pět stovek nejrychlejších live, ostatní na livestreamu

Koncert v pražské Akropoli byl pro pět stovek nejrychlejších fanoušků, ale zbytek nemusel tolik litovat – koncert se vysílal livestreamem. I když, litovat mohli – toho, že se na koncertě nemohli objevit naživo a že si na vlastní kůži neužili ten „pekelnej bordel

Zeller hecoval k pořádnému bordelu

Kapela rozjela koncert jen pár minut po osmé hodině večerní. Začali hned první peckou z debutového alba, nazvanou Vocotadyde, a pokračovali dalšími songy jako Bastard, Svatej pokoj či Kořeny. Došlo i na novější skladby jako Srdce, Králům koruny, Tanči nebo Kopem, při které kapela vyzvala fanynky, aby jim dělaly vlajkonoše. Skoro celý song Bratře nedovol strávil Martin Zeller mezi fanoušky, kde je vyhecoval k „pořádnému bordelu„.

Reakce fanoušků stoupají k bodu varu

Nemohla chybět ani cover verze Můj čas, a jako poslední skladba, která dala albu název, zazněla Czeko. Všichni fanoušci skandovali – „takhle sis to přál, tak si to užívej“. A taky že si celý, asi devadesátiminutový koncert užívali jako by to bylo naposledy. Jak jinak na koncertu Cocotte Minute, kde reakce fanoušků obvykle stoupají k bodu varu.

Text a foto: Petr Hanč