Turbo si nadělilo dárek ke čtyřicetinám: vylétnou Noční dravci

Turbo

Kapela Turbo přišla po osmi letech s novinkovým albem. Nadělila si ho jako dárek ke svým čtyřicetinám – kulaté výročí své existence oslaví příští rok. Deska Noční dravci vyšla v pátek 16. října. Prvním singlem se stala píseň Miss nebe.

Srdeční záležitost bez jakýchkoli kompromisů

Turbo navazuje novou deskou na to nejlepší ze své kapelní historie. Už proto, že na šesti ze třinácti skladeb se podílel proslulý rockový textařský veterán Ladislav Vostárek. „Patří mu náš velký dík za to, že v sobě našel sílu a invenci s velkým nasazením pracovat na albu i po těžké životní zkoušce,“ oceňuje zpěvák a kytarista Miroslav Chrástka a dodává: „Noční dravce považuji za jednu z nejnáročnějších a zároveň nejkrásnějších etap svého života. Zcela upřímně – album je pro mě srdeční záležitostí bez jakýchkoliv kompromisů.“

Ve výborné formě

Turbo je na desce ve výborné formě. A jmenovanému Miroslavu Chrástkovi se definitivně podařilo vystoupit ze stínu bývalého frontmana a tvůrčího motoru kapely, předčasně zesnulého Richarda Kybice, a postavit se po jeho bok.

Koncerty až příští rok

Podobně jako všichni ostatní muzikanti, i kapela Turbo musela přesunout veškeré své koncertní termíny na příští rok. Noční dravci ale již nyní „vylétnou“ ze sluchátek a reproduktorů u všech věrných fanoušků v jejich domovech.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Petr Dio, video: YouTube.com