Rotting Christ chystají na víkend dvojkoncert v Česku

Rotting Christ / foto: Honza Švanda
Hudební scéna se s přicházejícím podzimem přesouvá do klubů a koncertní hal. Jednou z prvních těchto akcí bude koncert Rotting Christ, kteří zahrají v Jaroměři a v Ostravě.

Dva koncerty slavných Řeků

Minulý rok v březnu byl v plánu nabitý Nároďák Fest IV. v Jaroměři, který se bohužel z jistých důvodů neuskutečnil. A tak pořadatelé přicházejí s více než adekvátní náhradou, a sice s black metalovou legendou Rotting Christ, o jejichž účasti se fanoušci dozvěděli během letošního festivalu Josefstadt. Jejich koncert proběhne v sobotu 25. září v jaroměřském Nároďáku a o den později pak v ostravském Barráku.

Blesky spalovaly oblohu

Formace kolem bratří Sakise a Themise Tolisových se k nám vrátí po necelých dvou letech, kdy se v roce 2019 se u nás představili dokonce dvakrát a vydali své třinácté album s názvem The Heretics. Památný je mj. jejich koncert na festivalu Brutal Assault v roce 2017, kdy během jejich setu zuřila bouře, při které blesky mohutně ozařovaly oblohu, podobně tomu bylo i o dva roky později na stejném místě.

Svým pojetím black metalu jsou tito Řekové unikátní

Koncerty Rotting Christ bývají mnohdy provázeny atmosférou satanistických rituálů. Řada skladeb je otextována v jejich rodném jazyce, tématicky často zabředávají do okultismu a řecké mytologie, v novější tvorbě se pak nezřídka setkáváme s prvky gotického metalu. Tuto legendu, hrající od roku 1987, rozhodně není těžké rozpoznat již po pár desítkách sekund kterékoliv skladby, jelikož jejich pojetí black metalu je vskutku unikátní. A vedle nové tvorby nás jistojistě neochudí o ty nejznámější skladby z jejich repertoáru, jako jsou Apage Satana, Kata ton Demona Eautou, Elthe Kyrie nebo Grandis Spiritus Diavolos.

Line-up složený z kapel ze čtyř různých zemí

Vedle těchto řeckých mágů nás v Nároďáku čekají dvě tuzemské a dvě zahraniční kapely. Ze Slovenska dorazí nám dobře známí Doomas, které známé z řady našich festivalů zaměřených na tvrdší metalové subžánry. Pro fanoušky extrémního metalu rozhodně stojí za pozornost zimní verze slovenského festivalu Gothoom Open Air, jenž letos na podzim Doomas pořádají. Sestavu doplní pardubická deathmetalová stálice Dysangelium a thrashmetalová skvadra Shaark, která bude připravena s novým albem Deathonation. A s čerstvou novinkou v podobě desky Devide of Solemn Rot uzavírají soupisku groove metaloví Deadpoint, kteří dorazí z polské Wroclavi. V ostravském klubu Barrák se v roli předkapel představí pouze Dysangelium a služebně o několik let mladší doom metalová formace Chlad.

Vstupenky budou k dispozici i v den konání akce

Vstupenky na tento parádní metalový mejdan jsou stále k dispozici na stránkách Nároďáku a v síti Ticketstream, k prodeji budou i na místě v den konání obou akcí.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com