Tanja za volantem kamionu, turné Citronu se přesouvá kvůli koronaviru

Tanja

Rocková dračice Tanja přichází s novinkou Křížová cesta, kterou doprovází klip z dílny mladého talentovaného video tvůrce a hudebníka Vladimíra Jaškeho. Tanja měla nyní koncertovat s Citronem, kvůli koronaviru bylo ale turné přeloženo na podzim.

Řídit takový kolos není žádná legrace

Tanja si během natáčení poprvé v životě vyzkoušela, jaké to je sedět za volantem velkého kamionu. „Bylo to tuším Volvo. Kamion byl fakt obrovský. Za volantem takového obra si člověk uvědomí, jak se kamioňáci cítí na silnicích a že řídit takový kolos není žádná legrace. My jsme natáčeli v areálu Dopravy Pieran, a tam těch kamionů stály desítky. Byla to pro mě fakt zajímavá zkušenost,“popisuje natáčení zpěvačka.

Ať si to režisér zkusí vylézt sám

Režisér Vladimír Jaške si pro natáčení vybíral ostravské lokality, kde se muselo často improvizovat. Například scény ze záchodků se natáčely za běžného provozu. Stejně tak i záběry z baru. „Nezapomenu na závěrečnou scénu, ve které vylézám po takové haldě. Byl tam děsný zápach. Tehdy jsem režisérovi řekla, ať si to nejdřív zkusí vylézt sám. Pokud se mu to podaří, můžeme to zkusit natočit,“ dodává s úsměvem Tanja. Hudbu a text k písni složil lídr kapely CitronRadim Pařízek.

 

Turné se odkládá na podzim

Kapela Citron se společně s Tanjou vydala na jarní turné s názvem Supi se slétají tour 2020. Stihli však odehrát pouze dva koncerty – v Příbrami a v Chebu. Z důvodu pandemie koronaviru se turné přesouvá na podzim. Všechny vstupenky nadále zůstávají v platnosti. Turné se přesouvá s kompletní produkcí, aby fanoušci o nic nepřišli. Svou účast na podzimní šňůře potvrdila také hostující slovenská kapela Symfobia. Pokud by fanouškům náhradní termín nevyhovoval, lze lístky vrátit v předprodejních místech do 31. května 2020.

Někteří fans stihli zažít novou show

Část fanoušků už tedy okusila zbrusu nové pojetí produkce. Koncerty tentokrát obohatila i speciální unplugged pasáž s violoncellisty. V novém akustickém podání zazněly legendární hity jako Radegast, Revizor, Kráska a Radegast, a velký ohlas zaznamenala také část rockových baladVzpomínky, Už zase mi scházíš, Už couvám a další. Tanja vedle svých velkých hitů jako například Nad hlavou létá rock’n’roll představila i svou aktuální novinku Křížová cesta, a nechyběly ani u fanoušků oblíbené duety se zpěvákem Láďou Křížkem.
Citron spolu s Tanjou teď hlavně posílá všem svým fanouškům mnoho sil a energii k zvládnutí současné situace. Jsme v tom společně a společně to porazíme!

Nové termíny turné

02. 10. Havlíčkův Brod – KD Ostrov
03. 10. Písek – KD
09. 10. Strážnice – KD
10. 10. Zlín – Masters of Rock Café
16. 10. Boskovice – Sokolovna
23. 10. Mladá Boleslav – KD
24. 10. Křesetice u Kutné Hory – Sokolovna
29. 10. Šumperk – KD
30. 10. Hranice na Moravě – Sokolovna
06. 11. Třebíč – Roxy club

Text: Ema Moravcová, foto: Honza Švanda, video: youtube.com