Doga nadělila svým fanouškům k Mikuláši klip i pivo

Izzi, Doga

Kapela Doga o Mikuláši svým fanouškům nadělovala. Vždyť frontman Izzi vypadá jako anděl s ďáblem v těle (nebo naopak)? Pánové pustili 6. 12. do světa videoklip na oblíbenou skladbu Zelená.

Pověstná tekutina brčálové barvy

Zelená je symbol, který je s kapelou Doga léta spojený. Stačí si vzpomenout na infuzní stojan s pověstnou tekutinou brčálové barvy, který nesměl chybět na pódiu. Žádný div, že mezi nejznámější písně Dogy patří hit Zelená, který se nyní dočkal videoklipu – prvního ve formátu 4K v historii kapely.

Přímo u zdroje: natáčení v lihovaru

Videoklip nepotřeboval složitý děj – vždyť všichni dobře víme, o čem je tady řeč. Vyznání tomuhle druhu alkoholu, který završil tolik koncertních večerů, zná snad každý, kdo aspoň občas zavítal na nějaký rockový festival. Frontman Izzi zpívá letitý hit Dogy, jako by vyprávěl o ženě – vlastně se s ní v ústech slovně mazlí. Konstatování, že „chlast je lepší než ženská“ (prý!), známe z hudební historie v různých podobách a ztvárněních, a dospěla k tomu i tahle kapela.

Zelená svítí, tak jedeme dál!

Video se natáčelo přímo v Lihovaru a pivovaru Blatná, který je výrobcem jejich speciálního nápoje – Doga zelená. Natáčení podpořila firma HAF krmiva. Kdo jiný také? Vždyť Doga a dobroty pro psy, to jde dohromady.

 

Příští rok ještě o procento silnější nová Doga zelená

Ódu na oblíbený nápoj tedy Doga zhmotnila do podoby plné láhve s logem a obrázkem kapely. Legendární Doga zelená 32% je v současné době téměř vyprodaná, zbývají poslední kusy. Ale kdo ji nesežene, má šanci příští rok: chystá se úplně nová Doga zelená, o procento silnější.

Tekutý chléb od Dogy: nejen zelenou živ je rocker

Doga od nynějška také své pivo. Jmenuje se Doga Beerstriker a kapela, potažmo všichni fanoušci za něj vděčí Pivovaru Lužiny. Pivo je v plechovce s grafikou od HD art.

Předvánoční livestream

Tak jako mnohé jiné kapely uspořádá i Doga live online vánoční koncert. Stane se tak 19. 12. od 18:00 prostřednictvím Čas Rock Rádia, na jehož webu můžete koncert sledovat. Hostem bude kapela Tři tygři. Vstupenky za jsou stále k dispozici. Bude zajímavé slyšet písně Dogy v akustické podobě – přinejmenším to bude něco, co jsme na koncertech zatím běžně nezažívali.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com