Titanic na Winter Dangar Six Fest již první březnový víkend

Titanic, foto: Honza Švanda

Jablonecká rock/metalová formace Dangar Six pořádá již tento víkend mejdan v Parkhotelu ve Smržovce poblíž Jablonce nad Nisou. Winter Dangar Six Fest pohostí čtyři kapely, které spojuje tvrdá muzika.

Minulý rok Dangar Six zkompletovali nové album, pomohli jim i Dysangelium

Koncerty se nám s blížícím se jarem opět začínají rozjíždět. Jednou z prvních březnových akcí je Winter Dangar Six Fest. Ten nabídne čtveřici kapel v čele s pořádajícími Dangar Six, kteří hrají pestrou směsici muziky na pomezí rocku a metalu, včetně coververzí některých velmi známých skladeb. Minulý rok se jim podařilo dokončit práci na novém albu Temná doba, a nyní vás tato banda šesti zkušených muzikantů zve na malý festival ve své domovině, kde v jejím setu budou písně z této novinky také figurovat.

Z Pardubic přijedou death metaloví Dysangelium, jejichž bubeník Ctibor pomohl výraznou měrou k finální podobě nové desky Dangar Six. Od těchto drsoňů očekávejte pořádnou porci death metalu, který pohřbívá hluboko do země veškerá náboženství, jež si jen dokážete představit. Důkazem toho je i trefný název dosud poslední vydané desky Mohamord.

S novinkou přijedou i legendární Titanic, line-up doplní rockeři Rain

Soupisku dále rozšíří česká heavymetalová legenda Titanic, která se sedmiletou pauzou existuje už od roku 1985. Z jejich sestavy budou mnozí znát kytaristu Marka „Ashoka“ Šmerdu a bubeníka Martina „Marthuse“ Škaroupku, kteří jsou letitou součástí britských Cradle of Filth. Skupina před rokem nahrála své sedmé album s názvem ON. Stejně jako pořádající Dangar Six, i Titanic se těší, až fanouškům představí novou tvorbu naživo.

Line-up uzavírá liberecká formace Rain, jejichž rocková tvorba s českými texty je okořeněná příjemným zvukem kláves. Kapela současně pracuje na novém albu – a třeba se dočkáme i nějaké té novinky naživo přímo na této akci.

Původní termín nevyšel, teď už je vzduch čistý

5. března od 18 hodin se tedy můžeme ve Smržovce těšit na parádní metalovou jízdu. Napodruhé to tedy vyjde, jelikož tato akce musela být z původního termínu z dobře známých důvodů přeložena – a nyní už není žádné překážky. Vstupenky za cenu 290 Kč budou k dispozici pouze na místě v den akce. A pokud se vám nebude chtít po doznění posledních tónů hned domů, je zde i možnost ubytování přímo v Parkhotelu.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com